مقالات آماده انتشار

5. بررسی اختلالات تغذیه‌ای در مردان و زنان جوان ورزشکار و غیر ورزشکار در طول پاندمی کرونا

میلاد خاتمی (نویسنده مسئول)

چکیده: بیماری همه‌گیر کرونا به میزان قابل‌توجهی زندگی افراد را تغییر داده و پیامدهای منفی برای کل جهان داشته است، اما یکی از گروه‌هایی که احتمالاً بیشتر تحت تأثیر قرارگرفته‌اند، مبتلایان به اختلالات خوردن هستند. از این‌رو این مطالعه باهدف بررسی اختلالات تغذیه‌ای در مردان و زنان جوان ورزشکار و غیر ورزشکار در طول پاندمی کرونا انجام‌گرفته است. دامنه سنی شرکت‌کنندگان 20 تا 35 سال و میانگین و انحراف معیار سن 35/4±11/27 بود. طرح پژوهش حاضر توصیفی مقطعی است. نمونه این پژوهش را 500 نفر تشکیل دادند، شرکت‌کنندگان به 4 گروه 125 نفری شامل مردان جوان ورزشکار، زنان جوان ورزشکار، مردان جوان غیر ورزشکار و زنان جوان غیر ورزشکار تقسیم شدند، که به‌صورت خوشه¬ای انتخاب و در پژوهش شرکت داده شدند. جهت اجراي پژوهش از پرسشنامه نگرش به خوردن (EAT-26) استفاده شد. تجزیه ‌و تحلیل آماری داده‌ها با استفاده آزمون‌های آماري خی-دو و تحلیل واریانس تک عاملی انجام گرفت. کلیه محاسبات آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد. در زمان پاندمی کرونا بین زنان و مردان و بی‌اشتهایی و پراشتهایی عصبی اختلاف معنی‌دار وجود دارد و زنان بی‌اشتهایی و پراشتهایی عصبی بیشتری نسبت به مردان دارند (05/0P<). یافته‌ها نشان داد که بین زنان و مردان و خوردن افراطی یا پرخوری اختلاف معناداری وجود دارد و مردان اختلال خوردن افراطی یا پرخوری بیشتری نسبت به زنان دارند (05/0P<). درمجموع، با توجه به پژوهش حاضر می‌توان نتیجه‌گیری کرد که این بیماری باعث تشدید اختلالات خوردن در افراد مستعد و همچنین موجب افزایش اختلالات خوردن در افراد سالم بدون اختلال می‌شود، بنابراین باید تدابیری از سوی دست‌اندرکاران اتخاذ شود که سبب جلوگیری از اختلال خوردن در احاد مردم جامعه شود.

واژگان کلیدی: اختلالات خوردن، بی‌اشتهایی عصبی، پاندمی کرونا، پراشتهایی عصبی، خوردن افراطی یا پرخوری

میلاد خاتمی (کارشناس ارشد رشته فیزیولوژی ورزشی گرایش تغذیه ورزش، گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) – قزوین، ایران)
گرد آورنده
میلاد خاتمی

فصلنامه علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی

فصلنامه علمی «تربیت بدنی و علوم ورزشی»، با مجوز پروانه انتشار رسمی به شماره 91609 مورخ 1400/12/18 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر مي‌شود. این مجله با همکاری علمی اساتید برجسته دانشگاه‌های کشور به انتشار مقالات علمی در زمینه پژوهش در رشته‌های مختلف تربیت بدنی و علوم ورزشی می‌پردازد. هدف این مجله، توسعه، تعمیق نگرش‌ها و پژوهش‌های مرتبط با محورهای مجله، ارائه و اشاعه آنها به مخاطبان است.
دکمه بازگشت به بالا